menu
Word Lid
“Immigratie kost elke inwoner van onze provincie jaarlijks 987 euro”

Onder de slagzin ‘een hart voor ónze mensen’ delen mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang de komende weken rode hartsnoepjes uit. De actie kadert in de nationale campagne van de partij, waarbij ze haar sociale eisen in de verf zet.

Het Vlaams Belang berekende de jaarlijkse kostprijs van immigratie en plaatste deze tegenover het asociale regeringsbeleid van besparingen en lastenverhogingen. Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin: “Terwijl er steeds meer bespaard wordt op kap van onze gepensioneerden, zwakkeren en hulpbehoevenden staat er geen maat op de oplopende immigratiekosten. Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 procent lager liggen dan in onze buurlanden, het aantal senioren dat de rusthuisfactuur niet meer kan betalen met een derde is gestegen en 1 op 7 landgenoten in armoede leeft.”

Intussen is er, aldus Sintobin, wel geld voor immigranten die nooit 1 euro hebben bijgedragen. Zo spendeerde de regering op een jaar tijd 1,3 miljard euro aan asielopvang, 808 miljoen aan werkloosheidsuitkeringen voor niet-Belgen en 188 miljoen aan leeflonen voor asielzoekers. In totaal bedroeg de immigratiefactuur 7,2 miljard euro of 987 euro per Vlaming.

Het Vlaams Belang becijferde dat we met dat geld de armtierige pensioenen met 150 euro kunnen doen stijgen, de rusthuisfactuur halveren en de tarieven in de voor- en naschoolse kinderopvang met 30% kunnen doen dalen. Stefaan Sintobin: “Wij verwerpen het linkse model van open grenzen en een open sociale zekerheid omdat het onbetaalbaar is alsook het N-VA-model van feitelijke open grenzen met besparingen op de kap van ónze ouderen, zwakkeren en hulpbehoevenden omdat het onaanvaardbaar is. Onze economie is sterk genoeg om een stevige sociale zekerheid te garanderen, op voorwaarde dat we stoppen het OCMW van de wereld te spelen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF