menu
Word Lid
Vlaams Belang wil de jongeren volop steunen!


Omdat de omgevingsvergunning voor de aanleg vorig jaar niet werd goedgekeurd doet de meerderheid Diksmuide een nieuwe poging. De kostprijs is wel 110.000 euro meer. De totale kostprijs is dus nu 460.000 euro. Vlaams Belang wil zich niet verschuilen achter een onthouding en stemt deze investering voluit mee.

"Ja het is veel geld, maar we willen de jongeren niet in de kou laten staan", aldus Johan Desender, gemeenteraadslid Vlaams Belang. Het zal veel jonge gasten en per uitbreiding hun ouders ten goede komen.

Het Vlaams Belang vindt de uitbouw en ondersteuning van twee volwaardige voetbalclubs, elk met hun eigenheid en werking, een must op het grondgebied van de stad Diksmuide. Beide clubs hebben hun meerwaarde en hun eigen visie. De voetbalacademie van KSV Diksmuide, die zeer succesvol is en de facto vol zit en met wachtlijsten werkt, verdient alle ondersteuning vanuit de stad. Dit geldt tevens ook voor Sporting Keiem, de tweede club op ons grondgebied met een volwaardige jeugdwerking. Iedereen die zich een beetje informeert weet dat de infrastructuur in Keiem, waar het enige plein dagelijks gebruikt word voor trainingen en wedstrijden met dertien ingeschreven ploegen, recent werd verbeterd met verlichting en kleedkamercontainers. Maar eigenlijk is het nog altijd de naam 'plein' niet waardig, zeker na de winterperiode. Het wordt tijd dat er een modern kunstgrasveld wordt aangelegd, zodat deze club tevens in betere omstandigheden haar werking kan uitbouwen. De huidige staat van het terrein remt de club in haar ontwikkeling. Beide clubs hebben een maatschappelijke rol te vervullen, die deze keer niet geminimaliseerd mag worden.

Jongeren leren er niet alleen voetballen, ook het sociaal contact en vriendschappen in een tijd van smartphones en internet moeten we aanmoedigen. Dit geldt trouwens voor alle sporten. De voorliggende casus gaat nu over de voetclub Keiem en kan ons inziens alleen maar ondersteund worden.

We wensen beide clubs alle succes toe in hun eigenheid en verdere uitbouw.


Afdelingsbestuur Vlaams Belang Diksmuide


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF